Vad finns det för förädlade produkter på vildsvinskött från eklandskapet att köpa?

I projektet Eklandskapsgris Food lab har under åren 2021-2022 laborerats fram ett antal premiumprodukter gjort på vildsvinskött från eklandskapet Linköping - Åtvidaberg. Produkter så som t ex:

  • Lufttorkad karré
  • Salami
  • Medvurst
  • Färskkorv


Några av dessa produkter håller fortfarande på att mogna/lagras eller laboreras med, men några produkter finns redan idag att köpa i butik.

Vart kan jag köpa förädlade produkter på vildsvinskött från Eklandskapet?

På marknaden idag finns en stor mängd av förädlade vildsvinsprodukter. Men produkter gjorda på vildsvin som betat i eklandskapet Linköping - Åtvidaberg och som även är förädlade lokalt, finns endast ett fåtal ställen att köpa på.


Då produktionen är småskalig och tillgången på vildsvinskött varierar utifrån säsong och tillgång, gör det att det inte finns garantier för att produkter alltid går att köpa. Kontakta butiken före ditt besök om du vill vara säger på att produkten finns att köpa för tillfället.


  • Werna Visthus är en viltförädlingsanläggning i eklandskapet, med stort intresse för mathantverk kring vilt, och då bland annat vildsvinsprodukter. Werna Visthus drivs av Pelle Forss som även driver restaurangen Calle C (på Flygvapenmuseum i Linköping). På restaurangen Calle C finns en delikatesshylla med vildsvinsprodukter. Besök Werna Visthus hemsida för att få veta mer om utbudet av produkter.


  • Stafsäter Gård som ligger mitt i Eklandskapet och strax söder om Linköping, driver Stafsäter Glass med en gårdsbutik. Här finns också produkter till försäljning. Läs mer om Stafsäters gårdsbutik här.


  • Franzens Ekokött är en köttbutik som ligger i stadsdelen Hjulsbro i Linköping. Här finns vildsvinskött till försäljning. Läs mer om köttbutiken här.

Vilka restauranger serverar rätter med vildsvinskött från eklandskapet?

Vildsvinskött smakar även gott på tallriken som tillagad rätt. Här är en lista på restauranger i eklandskapet Linköping - Åtvidaberg som regelbundet har rätter med vildsvinskött på menyn:


Restarang Jord, Linköping

Vårdnäs Stiftsgård, Vårdnäs

Villa Baro, Åtvidaberg

Vesterby Golf, Vesterby

Bogestad Krog/Landeryds Golf, Linköping

Vad kan jag själv laga för rätter med vildsvinskött?

Det finns många härliga recept med vildsvinskött! Hemsidan svensktvildsvinskott.se har ett stort utbud av recept och andra tips och information om vildsvin. Hemsidan är finansierad av Jordburksverket och ka främja ätandet av vildsvinsköttet.