Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring Vildsvinsfestivalen.

Hur går det att ta sig till festivalen?
Festivalen äger rum på Stafsäter Gård strax söder om Linköping. Hit är det smidigast att ta sig med bil. Det går även att cykla, men vägen sista biten är smal. Närmaste busshållplats är 6 km från festivalområdet.


Hur parkerar jag?

Parkering sker på ett gärde precis norr om Stafsäter Gård. Sturefors IF P09/10 har ett antal personer på plats som hanterar parkeringen. Kostnad för parkeringen är 20 kr/bil som betalas via Swish eller med kontanter. Alla intäkter för parkeringen går oavkortat till Sturefors IF P09/10. OBS! All parkering sker på gärdet - absolut förbjudet att parkera längs vägen.


Går det att köpa entrébiljetter på plats till Vildsvinsfestivalen?
Ja, det kommer gå att köpa biljetter vid entrén till festivalen. Priset för entré är 100 kr/vuxen och 0 kr för barn upp till 17 år. Betalning sker med Swish eller med kontanter.


Går det att betala med kontanter på festivalen?

Ja, kontanter och Swish är sätten att betala på festivalen.


Hur fungerar det för mig som har köpt entrébiljett och/eller matbiljett på hemsidan som förköp?

Vid entrén till festivalen är det viktigt att du har med dig din bokningsbekräftelse i mobilen eller utskriven på papper. I bokningsbekräftelsen finns dina entrébiljetter i form av QR-koder. Dessa QR-koder läser personal vid entrén av. Alla deltagare på festivalen får vid entrén ett festivalarmband som visar att man har betalat. 


Matbiljetter som har förbeställts kvitteras ut i entrén, infotältet eller hos volontärerna som säljer biljetter på plats. OBS! För att kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt ber vi dig ha ditt referensnummer från köpet nära tillhands. 

 

Finns det toaletter?

Det kommer finnas bajamajor på festivalen. En av dessa är handikappanpassad. Dessa är belägna på ladugårdsplanen – på andra sidan vägen från festivalområdet.


Kan barn följa med på festivalen?

Oh ja! Barn är väldigt välkomna och det finns ett separat område för barn med många aktiviteter. Barn från 0-17 år är det gratis entré för. Men glöm inte att boka biljetter även för barn. På grund av pandemin har vi ett begränsat antal platser och barnen räknas dom med.


Jag har en ”Golden Ticket” – hur använder jag den på festivalen?

Din "Golden Ticket" fungerar som en matbiljett. Lämna in den till någon av aktörerna i food courten så får du en matservering. Borttappade biljetter ersätts inte. 


Hur fungerar systemet med matbiljetter på festivalen?

All mat som köps på festivalen i området ”Food Courten” betalas med ”matbiljetter”. Dessa har gått att förköpa, men kommer även gå att köpa på plats på festivalen. Dessa kostar 50 kr/st. Matbiljetterna köps i informationstältet och av vissa av våra volontärer. Dessa används som betalning i mattälten på Food Courten för maten. Dryck köps separat i mattälten och betalas med Swish eller kontanter.


Finns det vegetarisk mat på festivalen? Ja, det kommer finnas några alternativ av vegetarisk mat att köpa på festivalen. Det kommer även finnas glutenfritt bröd till hamburgare hos t ex Svenmyra Gård.


Är hundar välkomna på festivalen?

Ja, hundar är välkomna om de är kopplade och är lugna och harmoniska trots mycket folk och ljud.


Hur hanterar ni som arrangör Corona-restriktionerna på festivalen?

Vi har volontärer som går runt i området och påminner besökarna om att hålla avstånd. Det kommer finnas handsprit utplacerad på många platser.


OM KVÄLLENS FEST KL. 18


Vad finns på buffén på festen?

 • Helgrillad eklandskapsgris - Nose to tail
 • Olika färskkorvar på eklandskapsgris
 • Vildsvinsburgare
 • Rabarber BBQ-glaze och picklad lök från Werna visthus
 • Rotsakssallad med rotsaker från Drivbänk
 • BBQ-sås på tomater från Ånstänga
 • Cole slaw på spetskål från Hermelinss
 • Boställets bröd och smör
 • Lökmarmelad från Werna visthus


  Går det att köpa biljetter på plats till festen på kvällen?

  Om biljetter finns kvar till festen går det att köpa fram till kl 17:30 samma dag. Det går ej att köpa biljetter i entrén till festlokalen.


  Vart parkerar jag som ska på Vildsvinsfesten?

  Du parkerar på samma parkering som för festivalen på dagen. Men ett tips är att köra så långt in på parkeringen som möjligt - då blir det kortare bit att gå på kvällen/natten när festen är slut och det är mörkt ute. Vi ska göra det vi kan med att belysa del av parkeringen på natten, men det kommer vara relativt mörkt då det är på landet och parkeringen är på ett gärde. Ett tips är att använd ficklampan i mobilen.


  Är vildsvinsfesten på kvällen inomhus eller utomhus?
  Vildsvinsfesten på kvällen äger rum inomhus i en ombyggd ladugård på Stafsäter Gård.


  Ingår dryck i festbiljetten?
  Nej, dryck säljs separat på festen och betalas med Swish eller kontanter.


  Hur går serveringen av maten till?

  Maten serveras som en buffé där gästen själv går och tar det den vill äta.


  Hur sker bordsplaceringen?

  Du sitter vid långbord. Sällskap kommer att sitta tillsammans varpå vi lämnar lediga platser emellan varje sällskap.


  Hur många kan sitta vid varje bord?

  Då det är långbord kan ni sitta i stora sällskap. Vi skapar sedan ett säkerhetsavstånd till nästa sällskap.


  Var hänger jag min jacka?

  Det kommer finnas ställningar för att hänga sin jacka på. Observera att garderoben är obemannad och festarrangören ansvarar ej för värdesaker.


  Får man dansa på festen?

  Nej, det är inte tillåtet att dansa på festen, utan det är en sittande tillställning med mat, dryck och musikunderhållning.


  Hur hanterar ni som arrangör Corona-restriktionerna på festen?

  Vi ser till att gästerna håller avstånd. Ingen dans kommer ske. Handsprit kommer finnas i lokalen. Vi har begränsat antalet gäster på festen till 300 personer.