Vildsvinsfestivalen

i eklandskapet

Vildsvinsfestivalen i korthet

Datum: 25 september 2021 kl.11-18, 18-01*
Plats: Stafsäter gård
Biljettsläpp 1 augusti via Tickster
Inträde för vuxna. Barn gratis. Matkuponger kommer att säljas här på hemsidan och på plats i infotältet. Biljetter till den stora Öl- & Vildsvinsfesten på kvällen sker separat.
Tillgänglighet Vi hoppas på ett sammarbete med Östgötatrafiken eller annat bussbolag under festivaldagen. Egen cyckel eller bil går givetvis också bra.

*Då pandemin sätter sina gränser kan deltagarantal och även stoptiden för kvällens fest komma att ändras. Läs mer här >>


Festivalen består av
Food court för restauranger och matkreatörer där du kan använda dina matkuponger
Stora scenen med spännande dagsprogram
Byakampen för byarna runt sjön Rängen
Marknadsplats för utställare
Barnens kvarter En yta för barn med barnaktiviteter
Den Stora Vildsvinsfesten i ladugården där vi genomför en vildsvin- och ölfest på kvällen med livemusik. I år gästas festivalen av folkmusikbandet Väsen.

Food court
Festivalens centra är ett ”Food court” där restaurangerna i eklandskapet, samt mataktörer som deltagit i projektets ”food labs” erbjuder sina bästa vildsvinsrätter i tapasstorlek för avsmakning. Smakkuponger kan dels förbeställas via vår hemsida och hämtas ut i infotältet, dels köpas direkt i infotältet vid entrén.


Aktörer Food Courten 2021:

Restaurang Jord (Årets Viltkrog 2021)
Vårdnäs stiftsgård 
Simons Bageri & Rosteri - Napoletansk pizza
Svenmyra Gård - Vildsvinsburgare
Fler är på ingång och presenteras i augusti.

Stora Scenen
I nära anslutning till food courten ligger Stora Scenen. Scenen skapar en puls under dagen med spännande föredrag, matlagning och panelsamtal med vildsvinet i fokus. Härifrån koras även vinnarlaget i byakampen. Presentation av program kommer senare i augusti.

Byakampen
Byakampen är en lekfull tävling där de olika byarna runt sjön Rängen tampas om den åtråvärda Eklandskapsgrispokalen. Sturefors, Hamra, Bjärka-Säby, Bestorp, Kristineberg, Brokind, Vårdnäs, Svartmåla och Stafsäter. Tappra byalag som står på startlinjen, fast beslutna att visa att just deras by är den bästa av byarna runt Rängen. Skrattkrampen sprider sig som ett virus bland publiken när deltagarna hankar sig fram genom fem galna grenar som för tankarna till gamla bondesamhället. Förutom pokalen och äran tävlar deltagarna om ett sponsrat pris.

Marknadsplats för utställare
En marknad med aktörer som förstärker temat – Vildsvin och eklandskapet

Barnens kvarter
Barnteater med våra kända galler, gycklare, pyssel, såsom att göra smycken av vildsvinständer, Pilbågsskytte på vildsvinstavla. Laga vildsvinsgryta över öppen eld tillsammans med druiden samt egna pinnbröd på galliskt recept. Leka galler vs romare. Barnens kvarter är fullt av fantasi, skapande och lärande i vildsvinets tecken.

Den Stora Vildsvinsfesten
I Ladugården i Stafsäter byggs en restaurang och festlokal upp som för tankarna till Lammet och grisen. Helstekta vildsvin som grillas över öppen eld trancheras upp framför ögonen på besökarna med de godaste tillbehören du kan tänka dig. Ölkannor med öl från lokala bryggare släcker törsten hos de lyckliga som lyckats komma över biljetter. I år kan vi stolt presentera folkmusikbandet Väsen!Vill du stötta oss? Vi söker just nu...

  • Volontärer
  • Sponsorer
  • Teatergrupp
  • Sömmerskor som kan sy utklädningskläder för barn
  • Snickare som kan bygga kulisser för barnens kvarter
  • Utställare


Skicka ett e-post till: projektledare Emanuel Eriksson, vildsvinsfestivalen@eklandskapsgris.se
SMS: 0730-22 26 58


Prenumerera på nyhetsbrevet! Fyll i ditt namn och mailadress här>>